Currygryta

Cyrrygryta är enkelt att ta till när fantasin tryter. Gott blev det också.

Man börjar med att bränna av 2 tsk curry och 2 tsk oregano i ghee. Sen steker man köttet i curry-gheeblandningen, denna gång valde jag picknickbog, ca 850 g. Brynte köttet, sen stekte jag 1 gul lök och ett par vitlöksklyftor som jag skivat. Allt hälldes efter varven över i en annan kastrull. Lite vatten och ett par buljongtärningar (hemkokt fryst) eller en buljongtärning om man köper färdig, fick ge basen. Ett par msk osockrat jordnötssmör och 0,5 dl havregrädde fick tillsammans med ca 1 msk maizenastärkelse fick fungera som redning. Alldeles innan servering la jag i två grovhackade färska tomater. De ska bara bli varma, inte lagas.

Till detta serverades ris för den som ville och en sallad på avokado, gurka, äpple majs och rostade solroskärnor. Kryddad med balsamvinäger, olivolja örtsalt och svartpeppar.

Vid fint och varmt väder förtärs maten som regel ute på altanen! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s