Kategorier
Kött LCHF - delvis ägg- och mjölkfri

Fläskkotlett med örter

Till middag idag blev det fläskkotlett, från glad och närproducerad gris. Smakskillnaden är enorm. Har dessutom svål och ben kvar under tillagning för smakens skull.

Kryddade 4 fläskkotletter med goda örtkryddor, idag använde jag en färdig blandning bla innehållande ringblomma. Men man tar vad man tycker om. Jag gillar mejram till fläsk. Saltade med örtsalt och pepprade. Sen brynte jag dem snabbt i Ghee så de fick fin färg.

La dem i en ugnsgryta med stektermometer och lät de gå färdigt, till 75 grader närmast benet. Saftiga och goda.

Till detta serverades broccolimos och stuvade, smörstekta champinjoner. Broccolin som kokas mjuk mixas sedan med Ghee och soyagrädde, ett par msk av varje. Smakas av med salt och Peppar. Champinjonerna steks i ghee, tills de är klara och sen badas i soyagrädde. Puttra ihop tills rätt konsistens och smaka av med örtsalt och vitpeppar.

Av anterrabae

Nystartad..