Inspirerad av gårdagens Beas matsedel blev jag sugen på Korvstroganoff. Här är min mjölkfria, barnanpassade variant.
I Början var det blomkål, hackad lök, vitlök och falukorv av god kvalitet med hög kötthalt…
Allt utom blomkålen frästes tillsammans med mycket ghee
Sen tillsattes ca 1msk tomatbaserad chilisås, 2msk tomatpure och ca 1msk smulad oregano. Fräste runt lite för att få fram alla smaker ordentligt. Därefter tillsattes ca 2dl passerade tomater, som sås.
Puttra ihop grytan tills dess att blomkålen är mjuk, red sen av med lite soyagrädde (om man vill, kan uteslutas eller ersättas med andra gräddiga alternativ tex kokosgrädde).
När blomkålen är ordentligt mjuk mixas den med stavmixer tillsammans med ghee eller smör om man tål det och valfri ”grädde”. Här och idag blir det soyavarianten.
Smaklig barnvänlig middag! 😀
3 svar på ”Korvstroganoff med blomkålsmos”
[…] detta ett mos på blomkål och broccoli.. enligt samma princip jag oftast […]
GillaGilla
Cocosgrädde? Vad är det och var får man tag på det? Är det lika nyttigt som cocos fettet?
GillaGilla
Ja, eller kanske inte riktigt ändå. Det är inte lika koncentrerat. Kokosfettet är ju 100% nyttiga fettsyror, kokosmjölk ca 12-14% och kokosgrädden något mer..
Det är mer som koncentrerad kokosmjölk. Som kokosmjölken där bara det tjocka krämiga är med och vattnet borta. Det står i småtetra brevid kokosmjölken i mataffären. Märke Blue Dragon, som jag sett.
GillaGilla