Kategorier
Desserter Desserter och godis Mat-å-sånt Nytt

Chokladpudding med vispad grädde

Gôtt

Ibland kan man bli sådär toksugen på choklad, och chokladpudding. Då är detta recept från Fredriksfika alldeles underbart.

5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
3 msk maizena
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g finhackad mörk choklad, jag använde 55%-ig
1 msk rumsvarmt smör

Gör så här:
1. Vispa mjölk, socker, ägg, maizena, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
2. Låt koka upp under omrörning och sjud 2-3 minuter tills det är en kräm.
3. Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm.
4. Häll upp på portionsglas som du plastar nere på ytan av puddingen för att det inte ska bildas skin på. Ställ i kylen cirka en timme tills den är kall. Jag har även gjort den dagen före, i stor skål, och plastat ytan på. Vill man kyla den direkt så vispar man den kall över isbad, tills den är kall. Då slipper man även risken för skinn.
5. Servera med vispad grädde och kanske ett bär eller två

Man kan även göra denna som easy-peasy-variant och öka mängden kakao, och utesluta chokladen. Nej den blir inte alls lika lyxigt god. Men drabbas man av akut chokladpuddings-brist, så går det 😘 Som alltid så blir det godare, ju högre kvalitet på choklad, kakao och vanilj du använder.

Lämna en kommentar